Vzhledem k aktuální situaci není možné platit Vaše objednávky zasílané přes DPD a Zásilkovnu na dobírku. Využijte proto prosím platbu online kartou. Děkujeme.

Špaldová cerealní kaše Nominal 300g

 
 

Oblíbená instantní kaše. Ptáš se proč? Špalda je prastará obilovina, která nebyla šlechtěna, takže si zachovala obrovské množství cenných látek! Špalda ukrývá velké množství hořčíku a vitaminů skupiny B, včetně vitaminu B17, u kterého bylo prokázáno preventivní působení proti nádorovému bujení.

Ve složení jako obvykle čekej jenom přírodní suroviny bez barviv, konzervantů a dalších podobných nežádoucích látek.

Dostupnost Skladem (2 ks)
Můžeme doručit do
7.4.2020
63 Kč    
Značka Nominal
Kategorie Kaše
 

Použité suroviny 100% pšenice špalda

Neboj se experimentovat!
Špaldovou kaši si můžeš dochutit podle svých vlastních představ. Špaldová kaše na sladko je vynikající zejména s následujícími ingrediencemi:

  • med nebo marmeláda
  • všechny druhy ovoce
  • čokoláda
  • ořechy


Kaši si můžeš připravit doma, na návštěvě s přáteli, nebo třeba na cestách. Prostě všude, kde budeš mít po ruce instantní špaldovou kaši.

Buď chytrolín
A až se tě příště kamarádi nebo někdo z rodiny zeptá, proč jíš špaldovou kaši, budeš mít odpověď. Teda v případě, že si zapamatuješ aspoň něco málo o tom, co to vlastně je pšenice špalda.

Pšenice špalda je jednou z nejstarších kulturních obilnin. V současné době zažívá svoji renesanci, a to především pro svůj vysoký obsah vlákniny a lehkou stravitelnost. Pšenice špalda obsahuje téměř všechny základní složky důležité pro zdravý lidský organizmus. Je výborným zdrojem vitamínů skupiny B (především B1, B2 a niacinu) a významný je také obsah vitamínu A a E. Z minerálních látek špalda obsahuje především fosfor, draslík, železo a hořčík. Obsahuje také relativně mnoho nenasycených mastných kyselin a žádný cholesterol.

Bílkovina špaldy má vysokou nutriční hodnotu a jiné složení aminokyselin než bílkovina pšenice seté (obsah lepku se pohybuje v rozmezí 35–45 % a jeho kvalita je vysoká), proto lidé alergičtí na pšeničný lepek špaldu většinou snášejí. Vliv špaldy je však individuální a používání špaldy v bezlepkové výživě je nutné konzultovat s lékařem. Vláknina má jemnou strukturu vláken, díky níž je velmi dobře snášena, podporuje trávení a střevní peristaltiku. Z hlediska zdravotního se špaldě připisují pozitivní účinky na stimulaci imunitního systému, cení se její lehká stravitelnost a vhodnost při léčení některých alergií.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.