Vzhledem k aktuální situaci není možné platit Vaše objednávky zasílané přes DPD a Zásilkovnu na dobírku. Využijte proto prosím platbu online kartou. Děkujeme.

Což takhle dát si Foie gras?

Dříve se husy a kachny chovaly snad u každé chalupy - kvůli masu, peří a sádlu. Z dobře vykrmených ptáků pak získali také krásná světlá játra jemné chuti. U nás se na tuto delikátní pochoutku trochu zapomnělo, ale třeba ve Francii je to stále velice vyhledávaná a ceněná delikatesa. 
kredenc_pastika_delikates_eshop

Ve Francii patří paštiky mezi velmi oblíbená jídla a proto se nelze divit, že také patří mezi jedničky ve výrobě Foie gras - luxusní játrové teriny. Slovní označení foie gras může být lehce zavádějící, označuje vstupní surovinu jako takovou, ale také produkt, který se z nich vyrábí.

Správné foie gras jsou vyrobena z tučných kachních nebo husích jater. Více oblíbená jsou játra kachní než husí a to hlavně díky dostupnosti a silnější chuti. Tvoří až 95% produkce foie gras.

14330166_541067099413552_484209567509653867_n

Foie gras má velmi jemnou delikátní chuť, která skvěle ladí s kapkou koňaku nebo lanýži. Mají konzistenci podobnou paštice a lze je podávat jako studený předkrm nebo jako delikatesu ke sladším, hutným vínům, třeba slámovým. Překvapivě dobře se snoubí s konfitovanou cibulkou, fíkovým džemem, proslazenou rebarborou.

Historie této pochoutky pravděpodobně spadá až do starověkého Egypta, ale svůj věhlas získaly až díky francouzské gastronomii. Ve střední Evropě mají velkou oblibu v Maďarsku.

My, vám nabízíme Kachní Foie gras s kapkou koňaku. Ztučnělá kachní játra marinovaná s alkoholem a potom tepelně upravená přímo ve skleničce. Dopřejte si dostupný luxus v podobě delikatesy, která třeba na francouzských svátečních tabulích nesmí chybět.

kredenc_via_dellicia_pastika

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.