Vzhledem k aktuální situaci není možné platit Vaše objednávky zasílané přes DPD a Zásilkovnu na dobírku. Využijte proto prosím platbu online kartou. Děkujeme.

Bábovka Kokeška - recept

Bábovka je sladké pečivo, které se peče z třeného nebo kynutého těsta. Jedná se o typické pečivo nejen v Česku, ale také v Polsku, Rakousku, na Slovensku a jižních částech Německa (zde známo jako Gugelhupf).

O tom, jak se slovo bábovka dostalo do našeho jazyka, odborníci nevědí skoro nic. Jisti jsou si jen tím, že tento výraz se v češtině objevuje od 15. století. Další téměř jistotou je, že bábovka byla původně jen forma na pečení a že pečivu se říkalo bába. V bábovce se pekla bába. Náš recept na trochu jinou bábovku je z kokosu a kešu a proto je její název Kokeška.

babovka_kokeška_kredenc

BUDEME POTŘEBOVAT

1 hrnek olej
1 hrnek kokosový cukr
1 hrnek kokosová mouka
5ks vejce
0,5 hrnku Alpro mléka
vanilkový cukr
prášek do pečiva
hrst kešu, rozinek a kokosu celkem 1 hrnek

máslo na vymazání
polohrubá mouka na vysypání

kokesa

POSTUP

Celé vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Šleháme tak dlouho dokud cukr už nebude v těstě "křupat". Postupně přidáme olej, mléko  a mouku s práškem do pečiva. Nakonec vařečkou zamícháme oříšky, rozinky a kokos.
Těsto vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy a v troubě předehřáté na 180 stupňů pečeme cca 40 minut- samozřejmě bereme v potaz své zkušenosti s vlastní troubou. Nejlépe vyzkoušíme bábovku, jestli je upečená píchnutím špejle - pokud bude suchá máme upečeno! Necháme vychladnout a nakonec vyklopíme a pocukrujeme. 

Pochlubte se s výsledkem na Instagramu a označte #kokeška #kredenc :-) Těšíme se!

peceni

 

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.